ПРОЕКТ ЗА МУЛТИМЕДИЕН СПЕКТАКЪЛ ПО ЕДНОИМЕННАТА ПИЕСА НА  БЕРТОЛД БРЕХТ

 

Спектакълът е базиран на съпоставката между авторовия текст и титаничното многообразие от открития на Леонардо да Винчи – от анатомични скици и летателни апарати, до военни машини, уреди за мъчения и масови убийства. Целта на прочита е да предизвика размисъл с уникалната амалгама от поетика, хуманизъм и богоподобна креативност на Търсещия Ренесансов човек и я противопостави на Войната.

 

 

 

liststyle

Ренесансовият образ е  десакрализиран, употребен и после забравен от оскотелия човек-Мутант на XX- и век ,  който, объркан от войни и протести, се лута между идоли, религии, кредо и посока  или в тяхното отсъствие.  Войната, битова или медийна, студена или опустошително материална е приета за константа. В ситуация на вечна война, без начало и край, без собствени устои това човекоподобно е обречено  да тътри циклично в кръг собствената си каруца, впрегнало себе си най-отпред, в Космическата пустош.

 

Проектът представлява постмодернистичен колаж, включващ основното действие, съпътствано от мултимедийни картини и клипове, елементи от кабарето- за авторовите зонгове, и интермедии, вдъхновени от японския танц Буто- като средство за Брехтово отстранение.

5


визуални материали >> тук

 

 

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s